FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split - naknade za članove nadzornih odbora 1900 kuna, a u upravnim vijećima 500 kuna

SPLIT, 3. prosinca 2013. (Hina) - Prihvaćanjem odluke po kojoj će naknada članovima upravnih vijeća u gradskim ustanovama s dosadašnjih 600 kuna biti smanjena na 500 kuna na mjesec, a naknada u nadzornim odborima tvrtaka čiji je osnivač grad s 2200 ili 2300 kuna na 1900 kuna na mjesec danas je završena sjednica splitskoga Gradskog vijeća, koja je zbog nedostatka kvoruma bila prekinuta 25. studenoga.

Za odluku je glasovalo 26 vijećnika, jedan je bio protiv i jedan suzdržan. Kako je objasnio gradonačelnik Baldasar, članovi upravnih vijeća ustanova koje su pod ovlašću grada, a koji su zaposlenici tih ustanova imat će smanjenu naknadu s 300 na 250 kuna na mjesec.

Većinom glasova prihvaćen je i zaključak po kojem će od 1. veljače 2014. vijećnici splitskoga Gradskog vijeća koji imaju redovita primanja oko 1900 kuna na mjesec moći primati novčanu naknadu samo u jednom upravnom vijeću ili nadzornom odboru iako će moći zadržati članstvo u više njih.

Gradonačelnik Baldasar objasnio je kako će tom odlukom vijećnici zadržati i primanja u radnim tijelima Gradskog vijeća ako su u njima angažirani. Baldasar je na kraju sjednice prihvatio i preporuku vijećnika da od 1. veljače 2014. vijećnik istodobno neće moći biti i savjetnik gradonačelnika i po ugovoru o radu za to primati naknadu kao do sada.

Na prihvaćanju tih odluka i preporuke bilo je nazočno i troje vijećnika Nezavisne liste Marijane Puljak, koji su se vratili na sjednicu pošto su s nje otišli nezadovoljni izborom članova upravnih vijeća kulturnih ustanova u Splitu i tvrdeći kako se to čini na protuzakonit način jer kandidati ne pripadaju uglednim umjetnicima i kulturnim djelatnicima.

U raspravi prije prihvaćanja tih odluka i preporuka isticano je kako treba početi štediti novac iz proračuna. Predsjednik kluba vijećnika HDZ-a Petar Škorić rekao je kako ima dužnosnika koji članstvom u više upravnih ili nadzornih odbora te dodatnim savjetničkim angažmanima "gomilaju mjesečne naknade i po nekoliko desetaka tisuća kuna".

Luka Podrug (HČSP), koji je jedan od najoštrijih kritičara gradonačelnika Baldasara, rekao je danas kako splitski gradonačelnik, s obzirom na odgovornost i teškoće s kojima se suočava, mora imati veća primanja nego dosad.

„Nelogično je da gradski vijećnici ili savjetnici mogu na mjesec zaraditi više nego gradonačelnik drugoga grada po važnosti u Hrvatskoj“, poručio je Podrug.

Splitsko Gradsko vijeće danas je među ostalim imenovalo i višečlano Vijeće za davanje koncesijskih odobrenja za obavljanje djelatnosti u pomorskom dobru, a za njegova je predsjednika imenovan dogradonačelnik Goran Kovačević (HNS).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙