FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bivšoj štićenici doma polica osiguranja PGŽ

RIJEKA, 23. prosinca 2013. (Hina) - Policu životnog osiguranja u iznosu od 50.000 kuna koju dodjeljuje Primorsko-goranska županija dobila je danas bivša štićenica Dječjeg doma za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi "Izvor" iz Selca Ivana Vlček

Županija dodjeljuje policu osiguranja kao sponzor u okviru suradnje sa Zakladom "Vaša pošta" kako bi se Ivani olakšali prvi koraci u samostalnom životu. Policu je uručio primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

Komadina je kazao da je ovaj način pomoći mladima županija pokrenula prije nekoliko godina. Cilj je olakšati izlazak iz doma nakon navršenih 18 godina i ulazak u svijet rada, kazao je. Izrazio je nadu da će županija u sljedećem razdoblju moći pomagati na slične načine i u većoj mjeri.

Ravnatelj selačkog doma za djecu Nikica Sečen kazao je da je dom utemeljen 1918. godine te je jedan od najstarijih tog tipa u Hrvatskoj. U Domu je zbrinuto 45 djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi, od kojih je 25 stalno smješteno u domu. Istaknuo je potrebu angažiranja više udomiteljskih obitelji na području te županije kako bi što više djece iz domova pronašlo smještaj u tim obiteljima. Za sad je u županiji 17 udomitelja a potrebno ih je pedesetak kako bi se ostvario cilj, udomljenje 80 posto djece do 2016. godine, rekao je Sečen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙