FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zaklada "Vaša pošta" i partneri za mlade majke kojima treba pomoć

ZAGREB, 4. prosinca 2013. (Hina) - Koncertom zahvale "Mala kap u slapu", Zaklada "Vaša pošta" i partner Croatia osiguranje spojili su večeras u Hrvatskom glazbenom zavodu humanost i glazbu, darujući novac Dječjem domu u zagrebačkoj Nazorovoj ulici, a svečanosti se pridružila i obitelj Rucner proslavljajući 15. obljetnicu svog gudačkoga kvarteta.

Ravnateljica Dječjeg doma Zagreb Jasna Ćurković Kelava primila je od člana Uprave Croatia osiguranja Ivana Fabijančića šest polica, svaka u protuvrijednosti šest tisuća eura, za mlade majke koje su sa svojom djecom smještene u Domu.

Ovo je hram glazbe i humanosti, rekla je Ćurković Kelava, istaknuvši kako je malo poznato da dom u Nazorovoj ima odjel u kojem su smještene trudnice i mlade majke koje su ostale bez obiteljske potpore.

"U domu mogu ostati dvije godine, a u zadnjih pet godina zbrinuli smo ih 150. Njih 90 je uz našu pomoć, pomoć obitelji i rodbine preuzelo skrb o svom djetetu i lakše zakoračilo u novi život. U ime tih majki zahvaljujem Zakladi 'Vaša pošta', Croatia osiguranju i obitelji Rucner", kazala je.

Alen Premužak, predsjednik Uprave Hrvatske pošte i Upravnog odbora Zaklade, istaknuo je veliki trud i požrtvovanje članova Zaklade za čije je osnivanje prije tri godine najzaslužnija djelatnica splitske pošte Senka Klarić.

"U ovoj godini uz pomoć naših suradnika i donatora uspjeli smo ovaj svijet učiniti boljim mjestom za život. Zajedno s njima postali smo sukreatori bolje i ljepše budućnosti za 220 djece koja nisu imala sreću odrastati u toplini obiteljskog doma", rekao je Premužak.

Na svečanosti su bili i novinari, urednici Hrvatske televizije Sanja Mikleušević i Robert Zuber koji su u emisiji "Zajedno" promovirali rad Zaklade.

"Važno je osvijestiti stav da uvijek ima onih kojima je pomoć potrebna", rekla je Mikleušević, a Zuber nastavio da ćemo se obogatiti ako dajemo i pomažemo.

Kroz Zakladu je dosad prikupljeno 11 milijuna kuna, a uskoro kreće novi projekt pod nazivom "Sačuvajmo zagrljaj". Novac će također biti namijenjen majkama koje u prvim danima i godinama svog djeteta, ne mogu same. Sredstva Zaklade prikupljaju se redovitim godišnjim uplatama zakladnika.

Priključujući se humanom činu, obitelj Rucner izvela je djela domaćih i stranih skladatelja, a gost im je bio dugogodišnji suradnik i prijatelj Peter Soave. Obljetnicu njihovog gudačkog kvarteta pismom im je čestitao hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙