FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 19. prosinca 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

MADRID - Real Madrid se plasirao u osminu finala Kupa kralja nakon što je u uzvratu u gostima sa 2-0 pobijedio trećeligaša Olimpic Xative, dok Sevilli Ivana Rakitića koja je sa 0-2 izgubila od Racinga to nije uspjelo.

Real je igrao bez svojih zvijezda Cristiana Ronalda, Garetha Balea i bez Luke Modrića.

Real je u prvoj utakmici igrao 0-0, ali je u uzvratu pogocima Asiera Illarramendija (16) i Angela di Marije (28) izborio plasman u osminu finala.

Ranije je plasman među zadnjih 16 osigurao i Atletico Madrid, koji je sa 2-1 pobijedio Sant Andreu iz treće lige. Strijelci za Atletico su bili Hernandez (79) i Alderweireld (90) dok je jedini pogodak za Sant Andreu postigao Carroza (14).

Real Sociedad je također osigurao nastup u sljedećoj fazi Kupa kralja pobijedivši sa 4-0 drugoligaša Algecirasa.

MARRAKECH - Nogometaši marokanskog prvaka Raje iz Casablance plasirali su se u finale Svjetskog klupskog prvenstva koje se održava u toj afričkoj zemlji, oni su u polufinalu u Marrakechu svladali prvaka Južne Amerike, brazilski Atletico Mineiro sa 3-1 (0-0) i tako izborili subotnji finale protiv Bayerna.

Raja je povela golom Iajoura (51), na 1-1 poravnao je bivši najbolji igrač svijeta Ronaldinho (63) sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca, da bi utakmicu "prelomio" dvojbeni 11-erac za domaće kojega je šest minuta prije kraja realizirao Moutouali (84-11m) za 2-1. Konačnih 3-1 iz kontre je postavio Vianney Mabide (90+4).

Ovo je drugi put otkako je ovo natjecanje 2005. postalo svakogodišnje kako se u finalu neće naći prvaci Europe i Južne Amerike. I prvi put su prvaka Južne Amerike u polufinalu zaustavili Afrikanci, 2010. je TP Mazembe iz DR Konga svladao Internacional iz Porto Alegrea.

U susretu za peto mjesto meksički Monterrey svladao je egipatski Al Ahly sa 5-1 (4-1). Golove za Monterrey postigli su Neri Cardozo (3), Delgado (22, 65), Leonardo Lopez (27) i Humberto Suazo (45-11m), dok je strijelac za Al Ahly bio Emad Meteab (8).

Uz finale između Raje i Bayerna, u subotu će se igrati i dvoboj za treće mjesto između Atletica Mineira i kineskog Guangzhou Evergrandea.

PIREJ - Vaterpolisti Primorja EB u susretu su 3. kola skupine A Lige prvaka ostvarili prvu pobjedu svladavši u Pireju grčki Olympiakos sa 12-8 (2-4, 5-3, 2-1, 3-0).

Denes Varga postigao je tri gola za Primorje, a po dva su dodali Krapić, Sukno i Obradović.

Nakon tri kola Primorje EB ima četiri boda, dok je Olympiakos bez bodova.

Ranije danas u ovoj skupini drugi hrvatski predstavnik Jug CO je na svom terenu svladao mađarski Eger sa 16-11, te je na vrhu ljestvice sa sedam bodova, dok je Eger bez bodova.

U skupini A još igraju španjolska Barceloneta i talijanski Pro Recco koji uoči svom međusobnog dvoboja u četvrtak imaju po maksimalnih šest bodova.

U 4. kolu 8. siječnja Jug CO gostuje kod Barcelonete, a Primorje EB kod Pro Recca.

BEOGRAD - U četvrtfinalu Svjetskog prvenstva za rukometašice koje se održava u Srbiji domaća je reprezentacija napravila veliko iznenađenje svladavši braniteljice naslova i aktualne olimpijske pobjednice Norvežanke sa 28-25 (15-15).

Srbija će u polufinalu u petak igrati protiv Poljske koja je pobijedila Francusku sa 22-21, dok će u drugom polufinalu igrati Danska i Brazil.

CANTU - Košarkaši Cibone natjecanje u skupini A ovosezonskog Eurokupa okončali su na posljednjem mjestu s jednom pobjedom i devet poraza, u susretu posljednjeg, 10. kola izgubili su na gostovanju kod talijanskog FoxTowna u Cantuu sa 68-92 (23-22, 14-31, 13-21, 18-18).

Ovom pobjedom FoxTown je osigurao prvo mjesto u skupini s osam pobjeda i dva poraza.

Dario Šarić sa 22 koša predvodio je Cibonu, dok je Maarten Leunen ubacio 18 za domaće.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙