FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sisak - prihvaćen gradski proračun za 2014. šest posto manji od ovogodišnjega

SISAK, 18. prosinca 2013. (Hina) - Na današnjoj sjednici sisačkoga Gradskog vijeća prihvaćen je gradski proračun za 2014. godinu od 196 milijuna kuna, što je 13 milijuna kuna ili šest posto manje od ovogodišnjeg proračuna.

Najveće uštede u proračunskim rashodima ostvarit će se na troškovima za zaposlene u Gradskoj upravi - šest milijuna.

"Restrukturiranjem ćemo plaće u sljedećoj godini smanjiti 10 posto. Nedopustivo je da neki zaposlenici, a ne odnosi na pročelnike, imaju plaću veću od 10.000 kuna. Uštede ćemo ostvariti smanjenjem dotacija za neke privilegirane sportske klubove, otkazivanjem skupog zakupa sportskih terena i na drugim stavkama", rekla je gradonačelnica Kristina Ikić-Baniček (SDP).

Oporbeni vijećnici nisu poduprli takav prijedlog jer smatraju da će zbog ušteda nekoliko stotina zaposlenih ostati bez posla.

Vladajuća koalicija s partnerima (SDP, HNS, HL, HSP, HSU) imala je dovoljno glasova - 14, a protiv je bilo 11 oporenih vijećnika (HSP AS, HDZ, SLS, HSS).

Na sjednici su prihvaćene i treće izmjene i dopune gradskog proračuna za ovu godinu, za koje je rečeno da su uglavnom tehničke, uz smanjenje prihoda i rashoda za dva posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙