FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović na dodjeli stipendija Zaklade Adris

ZAGREB, 2. prosinca 2013. (Hina) - Predsjednik Republike Ivo Josipović nazočio je danas svečanoj dodjeli stipendija Zaklade Adris i pritom naglasio važnost društveno odgovornog ponašanja orijentiranog na dobrobit društva.

Društvena odgovornost orijentirana na dobrobit društva posebna je vrlina, rekao je Josipović i Adris grupi zahvalio što potiče pametnu i kreativnu Hrvatsku. "Društvo koje ulaže u mlade, pametne i kreativne ima budućnost", istaknuo je.

Svi imamo pravo željeti da nam Hrvatska bude uspješnija nego što je danas, a to je moguće samo ako prepoznamo najbolje od nas i pružimo im priliku, dodao je.

"Današnja Europa nalazi se pred iskušenjima koja nisu vezana samo uz gospodarstvo već i uz vrijednosti - demokraciju, slobodu, ljudska prva i pozitivan odnos prema radu. Odnos prema radu je ključan, a rad je i kreativnost. Biti kreativan znači raditi na najbolji mogući način i zato mi je zadovoljstvo što sam danas s vama", rekao je Josipović obraćajući se stipendistima Zaklade zaželjevši im sve najbolje u radu.

Zaklada Adris, najveća korporativna zaklada u ovom dijelu Europe, ukupno je ove godine dodijelila 2,4 milijuna kuna. Za osam projekata iz programa Znanje i otkrića dodijeljeno je 920 tisuća kuna, četiri projekta iz programa Stvaralaštvo dobila su ukupno 154 tisuće kuna, a četiri projekta iz programa Ekologija 275 tisuća kuna. Iz područja Baština podržano je pet projekata s ukupno 250 tisuća kuna, a za deset donacija iz programa Dobrota namijenjene su 403 tisuće kuna.

U programu stipendiranja zaklada je za 18 stipendija izdvojila ukupno 410 tisuća kuna, a uz to će i ove godine omogućiti nastavak stipendiranja svojim stipendistima koji su postigli izvrsne rezultate, za što će izdvojiti ukupno 361,8 tisuća kuna.

Predsjednik Zaklade, profesor zagrebačkog Medicinskog fakulteta Zvonimir Mareković podsjetio je na dosadašnje aktivnosti zaklade i naglasio da je u njenom središtu uvijek bio čovjek, odnosno očuvanje života, slobode i dostojanstva svih ljudi.

Na dodjeli je predstavljena i monografija "Zaklada Adris - doprinos hrvatskom društvu 2007.-2012.", a predsjednik Uprave Adris grupe Ante Vlahović rekao je kako je ponosan na dobrotu koja je u njoj pobrojana. Zaklada je, uključujući i ovogodišnji donacijski ciklus, od 2007. do danas potpomogla 531 projekt sa sveukupno više od 25 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙