FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dionica Sv. Rok - Maslenica otvara se ponovno za promet sutra

KARLOVAC, 2. prosinca 2013. (Hina) - Sutra će biti puštena u promet dionica sutoceste A1 Zagreb – Split između čvorova Sv. Rok i Maslenica, s tim da će se prema Zagrebu prometovati nesmetano, a u smjeru Splita, kod tunela Bristovac, samo jednim trakom, doznaje se od direktora HAC-ove tvrtke „Održavanje i naplata cestarina“ Željka Kadijevića.

Institut IGH kao projektant i stručnjaci Hrvatskih autocesta za izvanredno održavanje danas su pregledali stijenu kod tunela Bristovac od koje se u subotu na prometnicu urušila znatna količina kamenja, te će donijeli svoje stručno mišljenje o sanaciji. Do tad, Hrvatske autoceste će osigurati tu lokaciju od novih odrona postavljanjem betonske ograde.

Betonsku ogradu „New Jersey“ postavit će sutra i pustiti promet i prema Splitu, jednim kolničkim trakom. Kadijević je rekao i da će sve biti popraćeno posebnom signalizacijom.

Promet dionicom autoceste od čvora Sv. Rok do čvora Maslenica u prekidu je od subote u 6,15 sati, kada se dogodio lančani sudar u kojemu su poginule tri osobe i 17 ih je ozlijeđeno. Kad je završen očevid i uklanjeni ostaci nesreće, na kolnik je kod desetak kilometara udaljenog tunela Bristovac palo kamenje koje se odlomilo i urušilo sa stijene iznad ceste, pa je ta dionica ostala zatvorena za promet zbog vjetra i odrona.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙