FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Promet i vrijeme u 9,30 sati

ZAGREB, 2. prosinca 2013. (Hina) - Izvješće Hrvatskoga autokluba o stanju u prometu u 9,30 sati i vremenska prognoza Državnoga hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku danas:

ZAGREB - Za sav promet zatvorene su (zbog bure) autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-D50 i D27), državna cesta D54 Maslenica-Zaton Obrovački, dionice Jadranske magistrale (D8) Novi Vinodolski-Senj i Karlobag-Sveta Marija Magdalena te autocesta A7 Sv. Kuzam-Šmrika. Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostala vozila je Starom cestom kroz Gorski kotar-D3), Jadranska magistrala (D8) između Senja i Karlobaga te - Paški most. Na Jadranskoj magistrali Bakar-Novi Vinodolski (D8) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila). Jak vjetar povremeno puše na Istarskom ipsilonu (A9 i B8). Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Dalmaciji od kiše, slab snijeg pada u Lici koji se ne zadržava na kolniku. Mogući su odroni zemlje i kamenja, kao i poledica. Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na sljedećim cestama: D42 u mjestu Poljanak, ŽC Dabar-Štirovača i ŽC Selište-Prijeboj. Županijska cesta ŽC Bjelopolje-Donji Lapac otvorena je samo za osobna vozila uz obaveznu zimsku opremu. Na GP Bajakovo pojačan je izlazak teretnih vozila (kolona je duga oko 500 m). Zbog radova, za teretna vozila zatvoren je granični prijelaz Ilok. Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su trajektne linije: Lopar-Valbiska, Stinica-Mišnjak, Stinica-Stara Novalja i Brestova-Porozina te katamaranske: Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Rijeka, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli i Split-Hvar-Korčula, te brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak. Prema otoku Pagu plovi trajekt na liniji Stinica-Stara Novalja (zbog radova u Prizni, ali zbog vjetra trenutno je linija u prekidu).

ZAGREB - Umjereno do pretežno oblačno. U Dalmaciji povremeno kiša, a u Gorskom kotaru i Lici moguće oborine na granici kiše i snijega. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni, na Jadranu jaka, na udare olujna, ujutro još podno Velebita orkanska bura. Najviša dnevna temperatura od 1 do 6, na Jadranu između 9 i 15 Celzijevih stupnjeva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙