FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na obali Drave kod Osijeka sadi se 6000 stabala

OSIJEK , 28. studenog 2013. (Hina) - Na lijevoj obali Drave kod Osijeka radnici Hrvatskih šuma završavaju sadnju 6000 sadnica stabala, kojima će biti pošumljeno oko 9,5 hektara na prostoru između pješačkog mosta i Športsko rekreacijskog centra Copacabana.

Po riječima direktora Hrvatskih šuma Osijek Borisa Ljubojevića, na tom su šumskom prostoru posječena stara i oštećena stabla starija i više od 60 godina, a nova se sade u obliku tzv. park šume.

Pošumljavanje je obavljeno autohtonim vrstama sadnica, jasenom, trešnjom, hrastom, te nekim vrstama meke bjelogorice, a sve sadnice uzgojene u u rasadnicima Hrvatskih šuma, rekao je u razgovoru za Hinu direktor Ljubojević.

Istaknuo je kako će se u tzv. park šumi formirati staze i prošireni središnji prostor, koji će uz postojeću trim stazu biti ugodno mjesto boravka. Mlada uređena šuma stasat će već za nekoliko godina, rekao je.

Posebno je zanimljivo što Osječani, prije svega djeca mogu doći na prostor park šume, te na tuljke u kojima se nalaze posađene sadnice ispisati kratke poruke ili svoje ime. Na taj način, kazao je Ljubojević, želi se razvijati ljubav prema šumama, svakom drvetu i prirodi i okolišu.

Inače, radi se o iznimno skupom projektu koji u potpunosti financiraju Hrvatske šume. O kolikom se financijskom iznosu radi za sada se ne može govoriti, rekao je LJubojević, istaknuvši kako će to znati tek kada pošumljavanje bude u potpunosti završeno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙