FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Olujno jugo čupalo stabla na šibensko-kninskom području

ŠIBENIK , 20. studenog 2013. (Hina) - Ciklonalni vrtlog koji je jutros udario srednji Jadran napravio je velike probleme na šibensko-kninskom području, a na čitavom području županije prevladavaju izuzetno nepovoljne vremenske prilike, uz jak vjetar i oborine.

Kako se doznaje na šibenskom meteorološkom portalu Šibenik meteo, na čitavom području Šibensko-kninske županije prevladavaju izuzetno nepovoljne vremenske prilike, uz jak vjetar i oborine.

Jako jugo koje puše od sinoć, jutros je mjestimično dostizalo brzinu i do 84 kilometra na sat, koliko su mjerni aparati zabilježili na rogozničkom području.

Vjetar je jutros silinom udara lomio grane i čupao stabla na šibenskom području, a intervenirale su i gradske komunalne službe.

Iz Centra 112 doznaje se kako je vjetar iščupao nekoliko stabala u naseljima Vaćane i Tribunj, a granu koja se odlomila sa stabla pored šibenske sportske dvorane na Baldekinu uklonili su djelatnici šibenske gradske tvrtke Zelenilo d.o.o.

Šibenska gradska uprava sve je svoje službe stavila u pripravnost.

Iz Ureda gradonačelnika napomenuli su kako je vozilo Vodovoda i odvodnje d.o.o. za odčepljivanje šahtova od jutros na terenu i otklanja neprilike koje su stvorile obilne oborine.

Mjerni uređaji portala Šibenik meteo zabilježili su, naime, prosječno pet do 15 litara novih oborina, s tim da je u nekim mjestima, poput Ljubitovice, zabilježeno i do 70 litara po metru četvornom.

Obilno je napadalo i na širem drniškom području gdje je zabilježeno preko 40 litara kiše po metru četvornom.

Sa Šibenik metea izvješćuju kako će odmicanjem ciklone u narednim satima vjetar slabiti i okrenuti na zapadne i sjeverozapadne smjerove uz postupni prestanak oborina, a prema večeri i raskidanje naoblake.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙