FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HURS: Milanović pokušava umanjiti problem nezaposlenosti mladih

ZAGREB, 13. studenog 2013. (Hina) - Premijer Zoran Milanović pokušava umanjiti problem nezaposlenosti mladih u Hrvatskoj dovodeći u pitanje službene podatke Međunarodne organizacije rada, no time problem nezaposlenosti ne postaje manji niti lakše rješiv, priopćila je danas Hrvatska udruga radničkih sindikata (HURS).

Milanović sudjeluje na sastanku šefova europskih država u Parizu na temu smanjenja velike nezaposlenosti među mladima koja, po metodologiji Međunarodne organizacije rada, na europskoj razini iznosi 24,6 posto, a u Hrvatskoj je 52,8 posto. Veću nezaposlenost mladih od Hrvatske u EU imaju samo Grčka i Španjolska.

Milanovićev pristup temi nezaposlenosti mladih je neozbiljan, o čemu svjedoče njegove izjave hrvatskim medijima kojima dovodi u pitanje službene podatke, tvrdeći kako je nezaposlenost u Hrvatskoj visoka, ali nije tolika.

"Dok drugi rade na rješavanju problema, naš premijer za početak problem negira, odnosno umanjuje. Svaki problem se može relativizirati, ali time on ne postaje manji, a niti lakše rješiv", ističe HURS.

Sindikat upozorava da je na burzi rada 43,5 posto od ukupno nezaposlenih (preko 140.000) u dobnoj skupini do 34 godine. Mladi se nakon završetka školovanja susreću s tržištem rada na kojem nemaju šanse, pa se na samom početku pridružuju sve većoj skupini isključenih ljudi.

Ignorantskim odnosom prema problemu nezaposlenosti mladih šalje im se poruka da su teret i da su nepotrebni, što ih upućuje da egzistenciju i normalan život traže izvan Hrvatske, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙