FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U pulskoj bolnici predstavljen projekt "LOVE YOUR HEART"

PULA, 12. studenoga 2013.(Hina) - Sanacijska upraviteljica pulske Opće bolnice dr. Irena Hrstić predstavila je danas novinarima novu medicinsku opremu za kardiovaskularnu dijagnostiku, nabavljenu zahvaljujući projektu "LOVE YOUR HEART - Adriatic cardiovascular diseases prevention network".

Riječ je o projektu (Volite svoje srce) koji je sufinancirala Europska unija preko programa prekogranične suradnje IPA - Adriatic CBC 2007-2013, rekla je dr. Hrstić. Medicinska oprema nabavljena u sklopu tog projekta osnovni je preduvjet za rad budućeg centra za prevenciju kardiovaskularnih bolesti, kazala je.

Vrijednost opreme koja se sastoji od jednog ultrazvučnog aparata srca, ergometra s pokretnom trakom, tri holtera EKG-a, tri holter trake, dva defibrilatora i dva EKG uređaja, je oko milijun kuna.

"Projekt je primarno važan za pacijente zato što time dobivamo opremu kojom sudjelujemo u prevenciji kardiovaskularnih bolesti i kojom ćemo nadopuniti opremu koju nismo imali", istaknula je dr. Hrstić.

Dodala je da će pravi korisnici tog projekta biti zdravi ljudi s mogućim rizikom za nastanak kardiovaskularnih bolesti. Ujedno će se, rekla je, smanjiti lista čekanja.

Dr. Hrstić požalila se na premali broj kardiologa, kazavši da na odjelu radi tek jedna sestra pa je svrha tog projekta i ulaganje u liječnički i sestrinski kadar.

Inače, centar za prevenciju kardiovaskularnih bolesti u Istri osmišljen je tako da se u sklopu istarskih domova zdravlja u Puli zbiva većina aktivnosti vezanih uz promidžbu zdravlja i edukaciju građana te da se u njima radi na prevenciji kardiovaskularnih bolesti.

U pulskoj Općoj bolnici bit će drugi dio centra koji će imati dijagnostičko-konzilijarno i edukativno obilježje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙