FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pulska zračna luka - obilježena 22. godišnjica pogibije pirotehničara

PULA, 11. studenog 2013.(Hina) - Na spomen-obilježju kod glavnoga križa na pulskome gradskom groblju danas su predstavnici Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i Protuzračne obrane, MUP-a te predstavnici Istarske županije i grada Pule s članovima obitelji položili vijence i zapalili svijeće za četvoricu pirotehničara koji su prije 22 godine poginuli pri razminiranju pulske Zračne luke.

Pošto je Hrvatska vojska 10. studenoga 1991. od tadašnje JNA preuzela Zračnu luku u Puli, pri razminiranju zrakoplovne baze u eksploziji nagaznih mina poginula su četvorica pirotehničara: bojnik Marijan Vinković, časnički namjesnik Dušan Bulešić te pripadnici specijalne jedinice policije Vicelj Marjanović i Stevo Grbić.

Načelnik istarske Policijske uprave Dragutin Cestar istaknuo je kako su oni svojom nesebičnom žrtvom uklonili opasnost i spasili živote mnogih drugih te da je zato naša obveza prisjećati se njihove žrtve i uvijek je s ponosom isticati.

"Danas, kada je Hrvatska punopravna članica Europske unije i NATO-saveza, kada se ostvaruju naše želje i ciljevi, moramo se prisjetiti onih koji su dali svoje živote", poručio je načelnik Cestar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙