FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Puli kampanja "Živim život bez nasilja"

PULA, 8. studenog 2013.(Hina) - Radionicom i tematskom predstavom "Nasilje - za nasilje nema opravdanja" za učenike osmih razreda pulskih osnovnih škola u sklopu projekta edukacije djece kroz umjetnost, koji su u Hrvatskoj pokrenuli poznati dramski umjetnik Zijah Sokolović i glumac Dražen Šivak, u Puli je danas nastavljena kampanja "Živim život bez nasilja".

Riječ je o kampanji koju od 2010. u Hrvatskoj provode Ministarstvo unutarnjih poslova i program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) radi senzibilizacije javnosti na problem nasilja te poticanja građana, posebno žrtava, na prijavljivanje obiteljskog nasilja.

Voditeljica službe prevencije Ravnateljstva policije Sandra Veber istaknula je na konferenciji za novinare s čelnicima istarske policije te Istarske županije i grada Pule u vezi s problematikom nasilja nad ženama, u obitelji i među mladima kako se samo 2012. godine u Hrvatskoj dogodilo 27 ubojstava u obitelji, od čega su u 12 slučajeva žrtve bile žene. U prvih devet mjeseci ove godine utvrđen je pad takvih kaznenih djela s obzirom na to da je zabilježeno deset slučajeva nasilja u obitelji.

Osim toga, po njezinim riječima, prošle je godine bilo 345 slučajeva seksualnog zlostavljanja djece, a u prvih devet mjeseci ove godine 279.

Govoreći o problematici nasilja u obitelji u Istri, načelnik istarske Policijske uprave Dragutin Cestar istaknuo je kako je prošle godine bilo 40 kaznenih djela nasilničkog ponašanja u obitelji, a u prvih devet mjeseci ove godine 53 kaznena djela.

"Istarska policija prošle je godine zbog nasilja u obitelji prijavila 628 osoba, a od siječnja do rujna ove godine 447 osoba", izvijestio je novinare načelnik Dragutin Cestar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙