FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obilježena 22. godišnjica raketiranja Bizovca u kojem je poginulo osam osoba

BIZOVAC, 7. studenog 2013. (Hina) - Paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća na bizovačkome groblju kod glavnoga križa danas je obilježena 22. godišnjica raketiranja Bizovca u kojem je na današnji dan 1991. poginulo osam osoba, među kojima i 11-godišnji dječak, a ranjene su 24 osobe.

Načelnik bizovačke općine, koja ima 5000 stanovnika, Srećko Vuković rekao je kako je to najveća tragedija u povijesti Bizovca, ali nažalost, ni 22 godine poslije nitko nije odgovarao za taj zločinački čin.

Podsjetio je kako su toga dana prijepodne zrakoplovi bivše JNA napali mirni slavonski gradić, i to dok su ljudi bili na ulicama, išli s posla, a djeca se igrala vani.

"Najprije su bačene dvije bombe, jedna od 250 kilograma, a jedna od 500 kilograma, tzv. krmače. Gađan je hotel 'Termia', ali na svu sreću pogodak nije bio precizan jer bi inače hotel bio sravnjen s lica zemlje", rekao je načelnik Vuković. Dodao je kako je na ulazu u hotel od siline detonacije i pritiska poginuo jedan muškarac. Gađana je i bizovačka željeznička postaja te su teško oštećene kuće u Kolodvorskoj ulici.

U drugom zračnom napadu MIG-a 21 ispaljeni su ubojiti projektili u samo središte Bizovca. U tomu zločinačkom napadu osam je osoba poginulo - Josip Marinić, Josip Jurenac, Darko Kovačević, Slavko Vidaković, Tomislav Kranjčević, Derviš Grobus, Reza Vuković i 11-godišnji Dragan Cvetković, a 24 osobe teško su ranjene, rekao je Vuković.

U ime Osječko-baranjske županije vijenac je položio i zapalio svijeću dožupan Dragan Vulin.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙