FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Švorinić: zakon o regionalnom razvoju jača centralizaciju

RIJEKA, 5. studenog 2013. (Hina) - Predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić na današnjoj je konferenciji za novinstvo u Rijeci ustvrdio da je prijedlog zakona o regionalnom razvoju primjer centrističkog gledanja na razvoj zemlje.

Umjesto da se pokrene ukidanje županijskog i uvođenje regionalnog sustava, ovim prijedlogom se još više jača centralizacija, kazao je Švorinić. Država se stavlja u poziciju majke koja skrbi o svemu i koja sve zna najbolje, pa čak i bolje od ljudi koji žive na nekom području, rekao je predsjednik Liste za Rijeku.

Lošim je ocijenio predloženo uvođenje pet novih planskih područja kojima bi upravljali predstavnici koje će imenovati Vlada svojom uredbom, umjesto da ih izaberu građani na izborima. Oni će odlučivati o strateškim projektima bitnim za to područje i tu je riječ o čistoj centralizaciji, rekao je Švorinić.

Druga opasnost koja proizlazi iz ovog prijedloga je osnutak novih agencija, partnerskih vijeća i sličnih tijela koja će samo povećati adminstrativni aparat umjesto da se racionalizira i smanji postojeći, rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙