FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zastupnici neodlučno o Bandićevu prijedlogu za zakup i najam

ZAGREB, 24. listopada 2013. (Hina) - Gradonačelnikov prijedlog zaključka o sklapanju ugovora o najmu i zakupu nekretnina u vlasništvu Zagrebačkog holdinga danas nije prošao na sjednici zagrebačke Gradske skupštine jer su zastupnici glasovali neodlučno, 20:20.

Zbog toga će se najam i zakup nekretnina obavljati po starom umjesto po novom zaključku, koji će gradonačelnik Milan Bandić moći predložiti tek za tri mjeseca.

Zastupnici su danas prihvatili prijedlog izmjena i dopuna odluke o najmu stanova kojom su propisani uvjeti, postupak i mjerila za davanje u najam stanova u gradskom vlasništvu.

Navodi se da Grad upravlja i stanovima oduzetim prijašnjim vlasnicima za vrijeme jugoslavenske komunističke vladavine za koje još nije pravomoćno okončan postupak povrata, pa se propisuje mogućnost davanja u najam svih stanova kojima upravlja Grad Zagreb. Tako se omogućuje Gradu provođenje ovrha u slučaju da korisnici tih stanova ne poštuju ugovorne obveze. Također, Grad će moći uprihoditi sredstva od najamnine za korištenje tih stanova jer je sve do pravomoćnog okončanja postupka povrata u obvezi plaćati pričuvu.

Novom odlukom, pravo na najam stana neće moći ostvariti onaj koji se prodajom ili darovanjem kuće ili stana ili otuđenjem na bilo koji način doveo u nepovoljan stambeni status. Njome se produžuje ugovor o najmu stana s tri na pet godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙