FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Projekt žičare na Učki sve je bliži realizaciji

RIJEKA, 17. listopada 2013. (Hina) - Projekt izgradnje žičare na Učki razvija se po planu pa je podnesen zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole za žičaru te za pristupnu i spojnu cestu, priopćila je danas županijska uprava nakon sastanka primorsko-goranskog župana Zlatka Komadine s predstavnicima tvrtke „Žičara Učka“.

Po podatcima investitora, projekt se razvija po planiranoj dinamici, podnesen je zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole s pripadajućom projektnom dokumentacijom za trasu žičare, početnu stanicu, završnu stanicu s panoramskim restoranom te parkiralište i ostalu infrastrukturu.

Općina Lovran, pak, predala je zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole s pripadajućom projektnom dokumentacijom za pristupnu cestu i spojnicu od magistralne ceste do polazne stanice žičare.

Predstavnici „Žičare Učka“ nadaju se da će lokacijske dozvole pribaviti do kraja godine.

Župan Komadina podupro je namjeru kandidiranja projekta za financiranje iz strukturnih fondova EU-a ističući da je županija kao ponositelj zahtjeva poduprla i prijavu projekta za dodjelu nepovratnog novca iz programa „Turistički projekti za strukturne fondove“ pri Ministarstvu turizma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙