FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović i Nikolić: Odnosi opterećeni, postignut napredak (kraće)

BEOGRAD, 16. listopada 2013. (Hina) - Odnosi Hrvatske i Srbije opterećeni su brojnim otvorenim pitanjima, ali je u posljednje vrijeme ipak postignut ozbiljan napredak u suradnji, ocijenili su hrvatski predsjednik Ivo Josipović i njegov srbijanski kolega Tomislav Nikolić u srijedu nakon razgovora u Beogradu.

Josipović boravi u dvodnevnom posjetu Srbiji, svom prvom službenom posjetu toj zemlji otkako je Nikolić prije gotovo godinu i pol dana izabran za predsjednika.

"Drago mi je da osim što smo se potužili jedan drugome... da možemo konstatirati da je napravljen ozbiljan napredak u određenim segmentima i to je nešto što se premalo ističe... to je znak da Hrvatska i Srbija mogu zajedno puno bolje", rekao je Josipović.

On je dodao da hrvatski i srpski gospodarstvenici, znanstvenici, umjetnici i sportaši već surađuju puno bolje od politike.

"Život u ovom trenutku ide ispred politike", ocijenio je Josipović nakon razgovora s Nikolićem u Palači Srbija.

Nikolić je kazao da su Josipovićevim posjetom odnosi dviju zemalja "dobili novu dimenziju".

"Mogu konstatirati da su danas odnosi Hrvatske i Srbije dobili novu dimenziju. Josipović i ja čvrsto smo opredjeljeni pružiti punu podršku dvjema vladama u rješavanju otvorenih pitanja, da razvijamo dobrosusjedske odnose i unaprjeđujemo bilateralnu i regionalnu suradnju", rekao je Nikolić, dodavši da se s hrvatskim predsjednikom suglasio da "potrebno definirati vremenski okvir za rješavanje otvorenih pitanja".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙