FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kajin: članovi Stožera su manipulatori u funkciji HDZ-a

BUZET, 14. listopada 2013.(Hina) - Nezavisni saborski zastupnik Damir Kajin ustvrdio je na današnjoj konferenciji za novinare u Buzetu da članovi Stožera za obranu hrvatskoga Vukovara nisu izmanipulirani, nego da su oni manipulatori u funkciji HDZ-a.

"Gospoda iz Stožera za obranu Vukovara nisu izmanipulirana, već su oni najobičniji manipulatori u funkciji HDZ-a kojima ne smetaju Srbi, nego im smeta aktualna vlada", rekao je Kajin i poručio: "Neka znaju da, kao što je njihova vlast morala izručivati nedužne generale, tako će morati, ako ponovno kojim slučajem dobiju izbore, vraćati ćirilične natpise".

Kajin se danas održao konferenciju za novinare na Titovom trgu u starome gradu Buzetu, ispred zvonika na kojem je 1898. godine na kamenoj ploči bio uništen tekst na hrvatskom jeziku, a ostao je onaj na talijanskome. Objasnio je da je htio pokazati "kako je prije 115 godina u Istri izgledalo skidanje dvojezičnih natpisa".

"Nisu to učinili Talijani, već talijanaši, ali i to je bila uvertira u neko zlo koje se dogodilo dvadeset godina kasnije. To nije usporedba, ne želim stavljati znakove jednakosti, ali nešto se slično događa danas u Hrvatskoj", rekao je Kajin i dodao kako mu je danas, kada se skidaju ploče s ćirilicom, bila namjera pokazati kako je to izgledalo davne 1898. godine u Buzetu, ali i diljem Istre, gdje su skidane ploče na hrvatskom jeziku i uništavani glagoljski natpisi po crkvicama.

Kajin vjeruje kako Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara nema ništa protiv Srba, koji su, smatra on, "u cijeloj priči kolateralna žrtva", nego sve to, kako je rekao, radi "protiv principa koje zauzima aktualna vlada".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙