FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeparović: inzistiranjem na ćirilici viktimiziraju se žrtve Vukovara

ZAGREB, 13. listopada 2013. (Hina) - Hrvatsko žrtvoslovno društvo izrazilo je danas bezrezervnu potporu aktivnostima Stožera za obranu hrvatskog Vukovara u otporu postavljanju dvojezičnih ploča u Vukovaru, ocjenjujući da se inzistiranjem na postavljanju ćiriličnih natpisa ponovno viktimiziraju vukovarske žrtve.

Predsjednik tog društva Zvonimir Šeparović u pismu predsjedniku Stožera Tomislavu Josiću ističe kako je poslanje sadašnjeg i budućeg hrvatskog naraštaja uvijek podsjećati na žrtve Vukovara te svjedočiti o žrtvi koja je zadesila hrvatski narod.

"Hrvatski narod, hrvatsko domoljubno biće diljem naše domovine i svijeta, poglavito hrvatski branitelji i stradalnici Domovinskog rata, zaprepašteni su s bešćutnosti koju iskazuje aktualna vlast u RH, tvrdoglavo inzistirajući na postavljanju ploča s ćiriličnim natpisima na državnim institucijama u Gradu Vukovaru, gradu mučeniku, grubo ignorirajući sve zamolbe da se to ne čini", poručuje Šeparović.

Na taj se način, smatra, ponovno viktimiziraju vukovarske žrtve što smatra sramotnim i nedopustivim, te najavljuje da će o tome izvijestiti Svjetsko žrtvoslovno društvo (World Society of Victimology).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙