FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lewis-braća Kličko za 75 milijuna eura?

BERLIN, 10. listopada 2013. (Hina/AFP) - Čak 75 milijuna eura nagradnog fonda zatražio je bivši svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji Britanac Lennox Lewis za meč protiv jednog od braće Kličko, iz čijeg su tabora tu ponudu nazvali "apsurdnom".

Prema engleskom listu Daily Mail, 48-godišnji umirovljeni boksač Lewis kazao je kako bi boksao s bilo kojim od braće Kličko za 74 milijuna eura, te da su pregovori u tijeku, a prema Daily Mailu, Lewis bi se potpuno spremio za dvoboj u roku od pola godine.

Lewis se zadnji puta borio 2003., kada je tehničkim nokautom svladao Vitalija Klička, a sada tvrdi da je došlo vrijeme za povratak, ali za apsolutni boksački rekord u nagradnom fondu, pri čemu bi po 37.5 milijuna eura dobio i on i jedan od braće Kličko. Lewis se pojavio i na nedavnom dvoboju u Moskvi između Vladimira Klička i Rusa Aleksandra Povjetkina, no tada očito nije impresionirao Kličkova menađera.

"To je potpuna besmislica. Lewis apsolutno nije u formi, ima veliki stomak, ali i previše godina, čak 48, što nikako nisu boksačke godine", kazao je menađer braće Kličko Bernd Boente.

Braća Vitalij i Vladimir Kličko drže gotovo sve pojase svjetskog prvaka u teškoj kategoriji, ali se nikad neće boriti jedan protiv drugoga. Na drugoj strani, Lennox Lewis ima jednu od najimpresivnijih boksačkih karijera, a naslov je predao neporažen. Uz brojne naslove amaterskog svjetskog prvaka i olimpijsko zlato iz 1998., Lewis ima i pobjedu protiv Vitalija Klička u Los Angelesu, kada je sudac prekinuo meč zbog Ukrajinčeve ozljede.

"Pobijedio sam već Vitalija, pa bih se radije borio sa Vladimirom", kazao je Lewis, koji bi, ako do meča dođe, mogao konkurirati za najstarijeg svjetskog prvaka. Zasad tu počast drži George Foreman koji je uzeo pojas s 48 godina pobijedivši 1994. Michaela Moorera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙