FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Libijski premijer kaže vojna akcija SAD-a neće narušiti veze

TRIPOLI, 8. listopada 2013. (Hina/Reuters) - Libijski premijer Ali Zeidan u utorak je rekao da na odnose sa Sjedinjenim Državama neće utjecati vojna akcija SAD-a u kojoj je u Tripoliju uhićen osumjičeni član al Kaide ali je istaknuo da osumnjičeniku iz Lbije treba suditi u njegovoj zemlji.

U operaciji su u specijalne postrojbe vojske SAD-a uhvatile Naziha al-Ragyeu, poznatom pod imenom Abu Anas al-Liby, Libijca osumnjičenog za bombaške napade 1998. na veleposlanstva SAD-a u Keniji i Tanzaniji u kojima su ubijena 224 civila.

"Naš odnos sa SAD-om je važan i stalo nam je do njega, no mi brinemo i za naše građane, što je naša dužnost", rekao je Zeidan novinarima nakon sastanka s marokanskom vladom u Rabatu.

"Oni su nam pomogli u našoj revoluciji. Na naše odnose neće utjecati ovaj događaj koji ćemo riješiti na način na koji moramo", rekao je.

Zeidan je rekao da se libijskim građanima treba suditi u Libiji te da je Tripoli u kontaktu s vlastima SAD-a kako bi se "poduzele sve potrebne mjere u ovom slučaju".

Dužnosnici SAD-a su rekli da se Liby nalazi na brodu ratne mornarice SAD-a u Sredozemlju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙