FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina i Malezija za jačanje međusobne trgovine

KUALA LUMPUR, 4. listopada 2013. (Hina/Reuters) - Kina i Malezija objavile su u petak planove za značajno jačanje trgovinskih odnosa u idućih pet godina kroz mjere kao što je gradnja industrijskih parkova u obje zemlje.

Čelnici dviju država izjavili su tijekom posjeta kineskog predsjednika Xia Jingpinga Maleziji da bi tim planovima međusobna trgovina dosegla 160 milijardi dolara do 2017. Kina je glavni vanjskotrgovinski partner Malezije, a razmjena tih dviju zemalja iznosila je 94,8 milijardi dolara 2012.

"Želimo sudjelovati i surađivati u ostvarivanju napretka i sigurnosti u regiji", rekao je Xi novinarima nakon razgovora s malezijskim premijerom Nadžibom Razakom.

Obje strane obećale su da će surađivati u izgradnji industrijskih parkova u Kini i Maleziji i razvoju zajedničkih željezničkih i znanstvenih projekata te ispitati mogućnosti za zajednički nastup na trećim tržištima.

Nadžib je najavio da će sljedeće godine posjetiti Kinu. Dodao je kako je"uvjeren da će Kina pod vodstvom Xia nastaviti napredovati i postati gospodarska sila i glavni pokretač globalnog gospodarskog rasta".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙