FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pakistan: trinaest mrtvih u sukobima islamističkih skupina

PEŠAVAR, 3. listopada 2013. (Hina/AFP) - Najmanje 13 ljudi je ubijeno u četvrtak na sjeverozapadu Pakistana u dvostrukom samoubilačkom napadu mjesnih talibana na suparničku islamističku skupinu, rekli su sigurnosni izvori.

Pakistanski talibani, borci TTP-a, napali su rezidenciju mule Nabi Hanafija, šefa islamističke antitalibanske milicije u plemenskom području Orakzai, blizu afganistanske granice.

Vozač samoubojica zabio se u automobilu punom eksploziva u ogradu rezidencije i zatim su borci pokrenuli napad automatskim oružjem, rekli su dužnosnici.

"Najmanje 10 boraca Hanafijeve skupine, dvojica napadača i vozač samoubojica su mrtvi. Ranjeno je još 20 osoba, među kojima dvije žene. Mula Hanafi je ranjen, ali je preživio", dodao je jedan sigurnosni dužnosnik.

Jedan drugi sigurnosni izvor u Pešavaru je potvrdio te podatke.

TTP koja vodi otvorenu borbu protiv pakistanskih snaga od 2007. preuzela je odgovornost za taj atentat. "Hanafi se borio protiv TTP-a. Tko god se bori protiv nas bit će iste sudbine", rekao je glasnogovornik pakistanskih talibana.

Nedavno je pakistanska vlada predložila pregovore s talibanima kako bi prekinuli atentate.

Pobunjenici TTP su najprije kao preduvjet pregovora tražili oslobađanje njihovih zatvorenika i povlačenje oružanih snaga iz plemenskih zona, između Pakistana i Afganistana. U srijedu su istaknuli da pregovori nisu mogući dok se ne prekinu napadi američkih bespilotnih letjelica na sjeverozapadu Pakistana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙