FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HČSP pozvao sve Hrvate da se odazovu referendumu u BiH

ZAGREB, 1. listopada 2013. (Hina) - Hrvatska čista stranka prava (HČSP) pozvala je danas sve Hrvate koji su iz BiH izbjegli zbog rata i drugih razloga da se odazovu popisu stanovništva u toj državi te da se izjasne da su odsutni manje od godinu dana, bila to istina ili ne, "kako se ne bi smanjio broj Hrvata u BiH".

"Apeliramo na sve Hrvate i izbjeglice koji su izbjegli zbog rata i drugih ekonomskih razloga da se odazovu popisu. Zakonski okvir je manjkav - sve one koji izjave da izbivaju duže od godinu dana iz BiH svrstava se u iseljeništvo", rekao je predsjednik HČSP-a Josip Miljak.

Pošto dužinu izbivanja, kazao je, nitko ne provjerava, pozvao je sve Hrvate koji ne žive u BiH da se izjasne da su odsutni manje od godinu dana i da će se u tom roku vratiti.

"Zbroj odsutnosti i povratka mora biti manji od godinu dana, jer ako je veći, opet će ih staviti u kvotu iseljeništva i na taj perfidan način smanjiti broj Hrvata u BiH", dodao je Miljak čija ih je stranka na Trgu bana Josipa Jelačića s transparentom "Izađi na popis i izjasni se kao Hrvat bez obzira na vjeroispovijest" pozvala da sačuvaju broj Hrvata u BiH.

Prvi popis stanovništva u Bosni i Hercegovini nakon 1991. godine počeo je danas i trajat će do 15. listopada, a Miljak je ustvrdio da se radi o političkim događaju desetljeća, a ne statističkim događajem.

"Zakonski okvir koji je donesen je u službi legalizacije genocida i etničkoga čišćenja, što se Hrvatima događa od rata. Želi ih se svesti na manjinu u BiH, što je potpuno nedopustivo", zaključio je Miljak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙