FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP AS i HČSP razgovaraju o koaliciji

ZAGREB, 20. rujna 2013. (Hina) - Vodstva HSP-a dr. Ante Starčević i HČSP-a danas su na radnom sastanku razgovarali o usklađivanju programa i modelu zajedničkog izlaska na izbore u sklopu, kako je nazivaju, domoljubne koalicije koju već čine HDZ, HSP AS, HSS, BUZ i HDS.

HČSP je priopćio kako su, temeljem rezultata koje je "pravaško-starčevićanska koalicija HSP AS–HČSP" ostvarila na prošlim parlamentarnim izborima, stvoreni preduvjeti da se takva suradnja nastavi i digne na višu političk razinu.

U tom smislu, vodstvo HČSP-a odazvalo se pozivu HSP-a AS, koji je upućen drugim strankama sličnog svjetonazora, za daljnjim razgovorima i pravaškim okupljanjem, pa je u zagrebačkom hotelu International danas održan prvi radni sastanak.

"Razgovori su vođeni oko usklađivanja programa te modela zajedničkog izlaska na izbore kroz priključenje HČSP-a velikoj pobjedničkoj i domoljubnoj koaliciji. O tijeku razgovora bit će izvještena najviša stranačka tijela u kratkom roku, a odluka o priključenju bit će raspravljena na sljedećoj koordinaciji novostvorene koalicije. Potvrđena je želja i potreba za daljnjim okupljanjem pravaša", stoji u priopćenju.

Izaslanstvo HSP-a AS na sastanku je predvodio predsjednik stranačkog Odbora za pravaško okupljanje i glavni tajnik stranke Pero Ćorić, uz zamjenika predsjednice stranke Ivana Tepeša, predsjednika Glavngo stana Denisa Bevande, dopredsjednika stranke Rudolfa Dvorskog i predsjednika Časnog suda Tomislava Džanka.

Izaslanstvo HČSP-a činili su predsjednik stranke Josip Miljak i dopredsjednica Jasenka Haleuš, navodi HČSP u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙