FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pazin: župan Flego najavio deset mjera za pomoć gospodarstvu

PAZIN, 30. rujna 2013.(Hina) - Istarski župan Valter Flego na večerašnjoj je sjednici županijske skupštine u Pazinu najavio kako će Istarska županija uskoro objaviti deset mjera za pomoć istarskom gospodarstvu usmjerenih prvenstveno prerađivačkoj industriji i građevinarstvu.

Flego je to najavio odgovarajući na pitanje HNS-ove vijećnice Elvire Krizmanić Marjanović što županija poduzima za unapređenje razvoja gospodarstva, no nije govorio o pojedinostima tih mjera. Ipak, naglasio je kako se one pripremaju u suradnji s Istarskom razvojnom agencijom (IDA) te kako su s njima već upoznati gradonačelnici u Istri, a uskoro će biti predstavljene i općinskim načelnicima.

Napomenuo je kako je s tim mjerama upoznat i županijski Savjet za gospodarstvo koji se o njima pozitivno očitovao.

IDS-ovom vijećniku Stjepanu Mrakoviću, na upit kada će krenuti nastavak gradnje na istarskom ispilonu, Flego je poručio kako je svjestan važnosti

nastavka tog projekta, posebno stoga što na taj posao čeka više od 700 ljudi, uglavnom građevinara.

"Nastavak izgradnje istarskog Ipsilona je na čekanju. Radovi sigurno neće početi do ožujka iduće godine", kazao je Flego.

Večeras je za drugu potpredsjednicu Županijske skupštine izabrana SDP-ova vijećnica Maja Šarić, nakon što na prethodnoj sjednici nije prihvaćen izbor SDP-ove vijećnice Tanje Vrbat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙