FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Riječka udruga stanara: više ulagati u zgrade

RIJEKA, 30. rujna 2013. (Hina) - Predstavnici Hrvatske udruge stanara i suvlasnika zgrada danas su u Rijeci ukazali na potrebu ulaganja u zgrade, posebno u vezi s energetskom učinkovitošću, a najavili su početak izravnog savjetovanja Riječana u mjesnim odborima.

Predsjednica udruge Đana Pahor kazala je na konferenciji za novinare da udruga nastoji podići razinu svijesti građana o nužnosti ulaganja u zgrade, budući da su troškovi za energiju među najvećim troškovima stanovanja.

Navela je da je udruga, kako bi se što više približila građanima, pripremila novi program koji se ne odnosi samo na upravljanje i održavanje zgrada, već i na druga pitanja značajna za kvalitetan razvoj urbane sredine. To se prije svega odnosi na sigurnost ljudi i imovine, promociju zdravlja, zaštitu od požara i drugo.

Pahor je istaknula da već dulje pokušavaju skrenuti pažnju mjerodavnih na nezadovoljavajuće stanje u zgradarstvu, te da je udruga u tom smislu predložila zakonske promjene kojima bi se stvorili uvjeti za rješavanje tog problema.

Ocijenila je Hrvatskoj treba energetski obnoviti 80 posto građevina, s ciljem energetske uštede od 30 do 50 posto. Pahor je naglasila da se bez sudjelovanja društvene zajednice ne mogu očekivati značajniji pomaci te je pozvala na pomoć njezinoj udruzi za uređivanje odnosa u zgradama "u kojima postoji kritična masa onih koji opstruiraju sve pozitivne procese koristeći zakonske mogućnosti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙