FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovarski fratri dali potporu prosvjednicima

VUKOVAR, 2. rujna 2013. (Hina) - Više stotina članova Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, branitelja i građana, koji i dalje prosvjeduju pred zgradom policijske postaje i traže puštanje na slobodu četvorice privedenih prosvjednika, večeras je duhovnu potporu dobilo od fratara koji s njima mole.

Potporu prosvjednicima, koji cijeli dan prosvjeduju u Vukovaru zbog postavljanja ploča s dvojezičnim natpisima, potporu su došli dati fratri iz vukovarske Crkve sv. Filipa i Jakova, predvođeni gvardijanom Gordanom Propadalom.

Oni su zajedno s prosvjednicima molili za mir i pronalaženje kompromisnog rješenja koje bi smirilo situaciju u Vukovaru, koja je "uzavrela" nakon jutrošnjeg postavljanja ploča s latiničnim i ćiriličnim natpisima na nekoliko zgrada tijela državne uprave u Vukovaru.

Prosvjednici su se okupili i ispred zgrade vukovarsko-srijemske policije u Vinkovcima, gdje također traže puštanje na slobodu privedenih prosvjednika, prije svih Steve Culeja, predsjednika Udruge specijalne policije Grada Vinkovaca, koji je prijepodne u Vukovaru pozivao na nasilno skidanje ploča.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙