FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kandidat za čelnika županijskoga SDP-a Mateljan: vrijeme je za 'resetiranje'

KARLOVAC, 30. rujna 2013. (Hina) - Načelnik Kamanja i saborski zastupnik Damir Mateljan, pošto je jutros predao kandidituru za predsjednika karlovačkoga županijskog SDP-a, rekao je kako može promijeniti smjer stranke, da će to učiniti 'resetiranjem' i okupljanjem oko sebe dovoljnog broja kompetentnih ljudi koji će "dovesti i do pobjede na sljedećim lokalnim izborima".

Damir Mateljan rekao je danas novinarima u Karlovcu kako SDP kod tihe većine birača u toj županiji nije uspio uspostaviti prepoznatljivu ideološku razliku u odnosu prema HDZ-u tako da HDZ ima neprekinuti kontinuitet vlasti, zbog čega je došlo vrijeme za novo vodstvo u stranci.

Za kandidaturu mu legitimitet daje i pobjeda na lokalnim izborima jer je ostao načelnik općine Kamanja, a i zato što je je pod njegovim vodstvom Kamanje uspješna sredina u kojoj 90 posto zaposlenih radi u gospodarstvu. U tijeku je dodatno poticanje razvoja turizma i poljoprivrede. Budući da je saborski zastupnik, rekao je, ima širinu prema politici te i na nacionalnoj i na lokalnoj razini može rješavati probleme fokusiranjem na pravi put.

Na pitanje kako bi on kao predsjednik Županijske organizacije rješavao javne istupe poput onog Aleksandre Kolarić te općenito struje unutar stranke, Mateljan je odgovorio da stranka ima mehanizme i poluge za iskazivanje zadovoljstva i nezadovoljstva. Bitno je da se ta različitost mišljenja kanalizira kroz institucije stranke. A Aleksandra Kolarić je svoje mišljenje iznijela na portalu umjesto na Glavnom odboru, rekao je.

"Drugi članovi SDP-a ispadaju tako bedaci jer ispada da šute, a ne šutimo, raspravljamo i zauzimamo stavove o problemima Vlade RH, ali ih ne koristimo za samopromociju", rekao je Mateljan.

(Hina) xvhor yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙