Borzan je razgovarala o suradnji s ravnateljicom HAH Andreom Gross Bošković, istaknuvši kako je cilj zajedničkim djelovanjem postići što veću sigurnost hrane.
Govoreći o značaju koji EU Parlament pridaje sigurnosti hrane, Borzan je navela primjer da su prošlog tjedna članovi Odbora za zaštitu okoliša, javnog zdravstva i sigurnosti hrane odbili prijedlog Europske komisije kojim se kvaliteta pregleda svinjskog mesa trebala spustiti na nižu razinu.
"Izuzetno se pazi da na police u trgovine zemalja EU dolazi sigurna hrana, kako bi 500 milijuna stanovnika Unije bilo što zaštićenije", rekla je.
Pri tome je naglasila važnost uloge HAH koji je u stručnoj javnosti EU prepoznat još u vrijeme kada je Hrvatska bila zemlja kandidat. Dodala je kako će u stalnom kontaktu s HAH raditi na podizanju kvalitete života.
Hrvatska je svoje zakonodavstvo na području sigurnosti hrane uskladila na vrijeme, te je na tom području ušla u EU potpuno spremna, rekla je Gross Bošković. Zato se nakon ulaska osim promjene režima na granicama ništa značajnije nije promijenilo.