FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Živko: nisam smijenila sve šefove odjela virovitičke bolnice

ZAGREB, 23. rujna 2013. (Hina) - Sanacijska upraviteljica virovitičke bolnice Marijana Živko odbacila je danas tvrdnje predsjednika Hrvatskog liječničkog sindikata Ivice Babića da je smijenila sve šefove odjela u toj bolnici.

Nakon što je Večernji list objavio članak u kojem sanacijska upraviteljica proziva Babića da ne dolazi redovito na posao i sam sebi potpisuje broj radnih sati, Babić je od ministra Rajka Ostojića zatražio njezinu smjenu, uvjetujući time nastavak socijalnog dijaloga.

Pritom je ustvrdio da Živko "brutalno lomi štrajk" i radi pritisak na liječnike, te da je smijenila šefove svih odjela u toj bolnici, nazvavši to "Bartolomejskom noći".

Živko u današnjem priopćenju tvrdi da je razriješila pet od ukupno 17 predstojnika bolničkih jedinica, i to pet dana prije no što je uopće počeo štrajk liječnika i medicinskih sestara.

"Odluka o tome donesena je u petak, 13. rujna, dakle pet dana prije početka štrajka, a sukladna je mojim ovlastima sanacijske upraviteljice vezano za novu organizaciju rada bolnice i pripreme za provedbu sanacijskog programa", ističe Živko u priopćenju objavljenom na web stranici virovitičke bolnice.

Navodi i da su, uz pet razriješenih predstojnika bolničkih jedinica, još dvojica liječnika razriješena voditeljskih pozicija, ali su istovremeno imenovana na mjesta šefova drugih odjela.

"Navodni pritisak na liječnike i medicinske sestre koji štrajkaju u virovitičkoj bolnici od jučer ispituje Državni inspektorat, koji je, među ostalim, obavio razgovor s djelatnicima bolnice. Kada dobijem pisani inspekcijski nalaz, o tome ću obavijestiti javnost", dodaje Živko.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙