FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zračna ekskurzija učenika varaždinskog Centra Tomislav Špoljar

VARAŽDIN, 21. rujna 2013. (Hina) - Dvadeset polaznika varaždinskog Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar doživjelo je danas neponovljivo iskustvo upoznavanja Varaždina i njegove okolice iz zraka.

Zahvaljujući susretljivosti Pilotske škole „BellAir“ i našeg legendarnog pilota Danijela Borovića, direktora varaždinske zračne luke, za učenike Centra organiziran je let iznad samog Varaždina, rijeke Drave i okolnih mjesta. Po riječima Borovića zrakoplov je učenike „dizao“ do petsto metara visine, a ruta leta ovisila je i o posebnim zahtjevima malih „putnika“ ukoliko su iz zraka željeli vidjeti neko posebno mjesto. Osim leta, koji je za većinu učenika bio prvo letačko iskustvo, mogli su razgledati i varaždinsku zračnu luku te sve zrakoplove koji se nalaze u njoj.

Inače, po riječima direktora Pilotske škole „BellAir“ Darka Vargeka, ovo je već četvrta godina organizacija ovakvog izleta gdje se osobama s posebnim potrebama omogućuje da dožive iskustvo leta u zrakoplovu. Prošle godine Varaždin i nebo iznad njega „upoznala“ su djeca bez roditelja i ona s posebnim potrebama iz Zagreba, preciznije iz Centra Dubrava.

Idilu ove lijepe varaždinske priče narušila je tek činjenica da su Pilotska škola i tvrtka Varaždin Airport ostale osamljene u organizaciji izleta. Vargek kaže da su se ove godine po prvi puta obratili sa zamolbom na nekoliko adresa renomiranih tvrtki s područja Varaždina i Varaždinske županije za pomoć u organizaciji izleta. Ističe da iz tvrtki nisu čak ni odgovorili na njihove zamolbe, ali da ih to neće pokolebati u organizaciji sličnog događaja već slijedeće godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙