FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: magla smanjuje vidljivost

ZAGREB, 21. rujna 2013. (Hina) - Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru i Lici, posebice na dionicama autocesta: A1 između čvora Bosiljevo 2 i tunela Sveti Rok te A6 Rijeka-Zagreb od Bosiljeva 2 do Kikovice. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Danas i sutra, od 06,00 do 15,00 sati, zbog radova, za sav promet bit će zatvorena „Brza cesta Solin-Klis“. Obilazno će se voziti „Starom Kliškom cestom“.

Zbog izvanrednog održavanja na autocesti A1, kroz tunel Grič u smjeru Zagreba te tunele Malu Kapelu, Plasinu i Sveti Rok u smjeru Dubrovnika, u zonama radova, vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Na zagrebačkoj obilaznici (A3 Bregana-Lipovac) između čvorova Lučko i Buzin zbog radova na nadvožnjacima Botinec i Klara (od 21. +900 do 25. +300 km) vozi se dvosmjerno, južnim kolnikom. U vrijeme pojačanog prometa moguće su gužve i vožnja u koloni.

Zbog radova zatvorene su ceste: D1 od raskrižja u Velikom Trgovišću do čvora Mokrice, D22 Možđenec-Sudovec, D28 Sveta Helena–Vrbovec između čvorova Dubrava i Cugovec, a obilazak je preko Vrbovca, D35 Sveti Križ Začretje-Donja Šemnica, D43 Graberje-čvor Ivanić Grad, D57 Vukovar-Orolik i D205 Risvica-Dubrovčan.

Naizmjence se vozi: na D1 između Udbine i Gračaca, Jadranskom magistralom (D8) između Novog Vinodolskog i Kozica (u dužini od 12 km, na jednom mjestu uz semafore, a na nekoliko dionica suženim kolnikom uz ograničenje brzina), na D217 između Vaganca i Ličkog Petrovog Sela, na D512 Makarska-Gornje Igrane (u mjestu Gornji Tučepi), na D37 Petrinja-Glina, od Petrinje do završetka naselja Gora i kroz naselje Novo Selište, na državnoj cesti D74 Šaša-Bednja u naselju Šaša.

Za teretna vozila zatvorene su ceste: D29 Marija Bistrica-Soblinec, D205 Klanjec-Dubrovčan, ŽC3124 Vidrenjak-Popovača-Kutina–Novska i ŽC4030 Orahovica-Kutjevo.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajekti i katmarani plove prema plovidbenom redu. Trajekt na liniji Ploče-Trpanj nastavlja prema postojećem plovidbenom redu do 30. rujna s prvim polaskom iz Ploča u 5,00 sati te zadnjim polaskom iz Trpnja u 21,00 sat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙