FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dačić: Bojkot izbora na Kosovu naštetio bi Srbima i Srbiji

BEOGRAD, 21. rujna 2013. (Hina) - Srbijanski premijer Ivica Dačić ocijenio je u petak navečer da eventualni bojkot lokalnih izbora na Kosovu ne bi bio u interesu kosovskih Srba, a mogao bi prouzročiti i probleme Srbiji, izvijestila je iz Podgorice agencija Tanjug, pozivajući se na lokalnu televiziju "Atlas".

"Bojkot izbora na Kosovu mogao bi napraviti problem Srbiji, odnosno srpskom narodu, ali ne zbog sjednice Europskog vijeća u prosincu, na kojoj treba biti odlučeno o otvaranju pristupnih pregovora, nego zbog interesa Srba", istaknuo je Dačić u intervjuu podgoričkoj televiziji "Atlas".

On je posebice ukazao na to da će Srbi, ukoliko budu sudjelovali na lokalnim kosovskim izborima, dobiti svoju vlast u općinama u kojima su većina.

"To bi bilo prvi put da bi ta vlast dobila međunarodnu potvrdu i legalnosti i legimiteta", rekao je Dačić te naveo da Zajednica srpskih općina, što je dio bruxelleskog sporazuma Beograda i Prištine, podrazumijeva deset od 30 općina na Kosovu.

"Zajednica srpskih općina može imati veliki utjecaj. Zato kažem da bojkot nije važan zbog toga hoće li se donijeti odluka o otvaranju pregovora s Europskom unijom, već zato što će Srbi na tom području imati svoju legitimnu vlast", istaknuo je Dačić.

Predsjednik srbijanske vlade kazao je da je za Srbiju Kosovo "poseban teritorij", a ne neovisna država.

"Mi priznajemo da je Kosovo poseban teritorij, ali ne i da je neovisna država”, kazao je Dačić za podgoričku televiziju "Antena".

Srbijanski premijer u petak je boravio u službenom posjetu Crnoj Gori, gdje se sastao s crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem..

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙