FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dačić i : nemamo skrivenih ideja prema Crnoj Gori

PODGORICA, 20. rujna 2013. (Hina) - Premijeri Crne Gore i Srbije, Milo Đukanović i Ivica Dačić, ocijenili su u petak u Podgorici da su odnosi dviju država u usponu, a Dačić je rekao kako Srbija više nema skrivenih planova prema Crnoj Gori.

Dačić i crnogorski premijer Milo Đukanović su se suglasili da se dvije države proteklih godina, opterećene političkim pitanjima, nisu bavile onim što je od općeg interesa za život građana.

“Nemamo nikakav plan, nego da građane rasteretimo tih problema. A ne da li će se sada tu upisati ne znam koliko ljudi iz Srbije koji imaju porijeklo, da bi utjecali na neki izborni rezultat ovdje”, rekao je Dačić na zajedničkoj konferenciji za novinare nakon susreta s Đukoanovićem.

“Ovo nije bio razgovor u kome smo bili posvećeni problemima, jer je njih na obostrano zadovoljstvo sve manje, i rekao bih da su uobičajeni u odnosima dvije države”, rekao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, ovaj razgovor je bio dominantno posvećen zajedničkim šansama.

Ipak, Crna Gora i Srbija ne mogu naći kompromis glede dvojnog državljanstva jer imaju potpuno različite koncepte, ocijenili su Đukanović i Dačić.

Dačić je kazao da su, kada je riječ o dvojnom državljanstvu, u pitanju dva koncepta i da su oba legitimna.

On je podsjetio da Srbija dozvoljava dvojno državljanstvo, dok je za stjecanje crnogorskog potrebno odricanje od državljanstva druge države.

“Tragali smo za rješenjem, ali je nemoguće naći neki kompromis, jer su u pitanju dva različita kocepta”, rekao je Dačić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙