FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Splitska dobrotvorka pomogla obnoviti dječji vrtić u Sotinu

VUKOVAR, 20. rujna 2013. (Hina) - U vukovarskome prigradskom naselju Sotinu danas je svečano otvoren dječji vrtić u čiju je obnovu i opremanje uloženo 960.000 kuna, a novac je najvećim dijelom osiguran darovnicom pokojne splitske dobrotvorke Ljeposave Dobrile Vojnović.

Ta je Splićanka oporukom odredila da se stan nakon njezine smrti proda, a novac od prodaje uloži u korist građana Vukovara. Nasljednici pokojnice Dragica Kalebić, Tomislav i Ivo Vojnović te Dubravka Koncen proveli su njezinu želju iz oporuke te je novac od prodaje stana, a riječ je o 879.000 kuna, preko Hrvatske udruge vukovarskih branitelja iz Domovinskog rata „Vukovar 91“ iskorišten za obnovu vrtića u Sotinu.

Dječji vrtić u Sotinu izdvojeni je dio Dječjeg vrtića Vukovar 1, trenutačno ga pohađa desetero mališana, a može primiti još desetero djece.

Zajedno su ga otvorili vukovarska dogradonačelnica Danijela Stanković i pokojničin nasljednik Tomislav Vojnović.

„Moja pokojna teta odlučila je pomoći Vukovaru iako nije imala ni bliže ni daljnje poveznice s gradom herojem. Bila bi prezadovoljna da vidi u što je novac uložen“, rekao je Vojnović.

Razliku između donacije i pune cijene obnove osigurao je grad Vukovar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙