FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vrkić pozvao Mesića da pomogne osječkome gospodarstvu

, 20. rujna 2013.(Hina) - Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić izjavio je danas, nakon sastanka s bivšim predsjednikom Stjepanom Mesićem, kako ga je pozvao da svojim kontaktima pomogne oporavku osječkoga gospodarstva.

Nakon sastanka s Mesićem u Gradskoj upravi Vrkić je rekao da je, nakon lokalnih izbora, najvažnije podići materijalnu osnovu u razvoju grada, što se ne može bez novih ulaganja, a u tome očekuje potporu bivšega predsjednika.

"Procijenili smo gdje bismo mogli surađivati i gdje bi nam mogao pomoći. Očekujem da će njegova uloga, kao i mnogih drugih u vlasti, ali i Osječana po svijetu, biti u funkciji da kroz gospodarstvo i otvaranje novih radnih mjesta stvaramo šansu za razvoj grada", poručio je Vrkić.

Mesić je rekao da su razgovarali o tome kako probuditi gospodarstvo jer danas mnoge teme zaokupljaju javnost, a ono najvažnije ostavlja se po strani.

"Hrvatska je devastirana, njeno gospodarstvo je uništeno u kriminalnoj privatizaciji. Još uvijek imam kontakte s brojnim sadašnjim i bivšim šefovima država pa se možda može naći interesa za Hrvatsku. Ako do toga dođe, Gradska uprava će biti obaviještena", rekao je Mesić.

Na novinarsko pitanje razmišlja li o kandidaturi za predsjednika države, Vrkić je odgovorio: "Sada razmišljam samo o Osijeku, ali, s obzirom na to da sam u politici - nikad ne reci nikad."

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙