FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Azil Dumovec u subotu poziva na Dan otvorenih vrata

ZAGREB, 20. rujna 2013. (Hina) - Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu, sutra, 21. rujna, priređuje "Dan otvorenih vrata" te poziva građane da ih posjete od 10 do 17 sati.

Azil Dumovec je jedini dom koji neke od tih životinja poznaju, a želja je svih djelatnika skloništa da se što više kućnih ljubimaca udomi, jer usprkos brizi, sklonište im ne može zamijeniti pravi dom. Djelatnici azila zato će biti posjetiteljima na raspolaganju kako bi im rekli više o karakteru pojedine životinje, uvjetima udomljavanja i informirali ih o radu skloništa.

Ideja je da se kroz "Dan otvorenih vrata" privuče veći broj posjetitelja u azil Dumovec i stvara naviku da Zagrepčani češće posjećuju sklonište. "Dan otvorenih vrata" također će ponuditi mnoštvo sadržaja za posjetitelje kao što su dječje radionice, pokazivanje vježbi iz pseće školice, veterinarske savjete, izradu životinja od balona.

Azil Dumovec je za posjetitelje pripremio i simbolične darove, a svako udomljavanje će se posebno nagraditi.

"Svi građani su dobrodošli i u azilu će biti veseo i zanimljiv dan, pogotovo za pse koji se vesele svakom posjetitelju i druženju. Najbolje mjesto za provesti subotu u Zagrebu je azil Dumovec", poručuju iz tog azila i navode kako se do njih može doći i autobusnom linijom sa Kvaternikovog trga broj 276 ili vlakom, silaskom na stanici Sesvetski Kraljevec.

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba postoji od siječnja 2001. godine. Smješteno je u Dumovcu na istočnom rubu Zagreba. Sklonište je sagrađeno adaptacijom starog ruševnog gospodarskog objekta te prilagođeno držanju i smještanju napuštenih pasa s područja Zagreba. Tu se nalaze razne kategorije i pasmine pasa, a zajednička im je sudbina neželjenih kućnih ljubimaca. Svi psi koji se udomljavaju iz skloništa cijepljeni su protiv bjesnoće i ostalih zaraznih bolesti te mikročipirani, a odrasli sterilizirani tj. kastrirani.

Ukoliko udomi štene, vlasnik ima pravo na besplatnu kastraciju tj. sterilizaciju u skloništu uz prethodni dogovor s djelatnicima skloništa i to u dobi šteneta od pet do šest mjeseci. Prilikom udomljavanja potpisuje se Ugovor o udomljavanju nezbrinutih životinja između Skloništa i udomitelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙