FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: zbog nesreće jednim trakom na A1 kod Prgometa

ZAGREB, 19. rujna 2013. (Hina) - Na autocesti A1 između čvorova Prgomet i Vučevica na 362. km u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom, zbog prometne nesreće, priopćio je danas Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog bure, na dionicama Jadranske magistrale (D8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene (D8) zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Jak vjetar povremeno puše na dionicama autocesta: A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići te A6 Rijeka-Zagreb od Kikovice do tunela Tuhobić. Vozi se uz ograničenja brzine no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Dalmaciji i Lici. Upozoravamo vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. U uvjetima smanjene vidljivosti obavezna je vožnja uz upaljena dnevna ili kratka svjetla i tijekom dana za sva motorna vozila.

Na zagrebačkoj obilaznici (A3 Bregana-Lipovac) između čvorova Lučko i Buzin zbog radova na nadvožnjacima Botinec i Klara (od 21. +900 do 25. +300 km) vozi se dvosmjerno, južnim kolnikom. Kod čvora Kosnica na 37. km u smjeru zapada vozi se jednim trakom. U vrijeme pojačanog prometa moguća je vožnja u koloni, vozače molimo za strpljenje.

Zbog izvanrednog održavanja na autocesti A1, kroz tunel Grič u smjeru Zagreba te tunele Malu Kapelu, Plasinu i Sveti Rok u smjeru Dubrovnika, u zonama radova, vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, večeras (19./20. rujna) od 21,00 do 05,00 sati za sav promet bit će zatvorena dionica Krapina-Trakošćan u oba smjera, zbog radova. Obilazak je državnom cestom D1.

Večeras od 22 do 6 sati ujutro zbog radova u tunelu Sveti Ilija bit će prekinut promet u oba smjera. Vozit će se obilazno: smjer Zagreb–Dubrovnik: čvor Šestanovac (A1)-Dubci-Makarska, a za smjer Dubrovnik–Zagreb: čvor Ravča-Kljenak-Gornje Igrane-Makarska.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajekti i katmarani plove prema plovidbenom redu. Trajekt na liniji Ploče-Trpanj nastavlja prema postojećem plovidbenom redu do 30. rujna 2013. s prvim polaskom iz Ploča u 5,00 sati te zadnjim polaskom iz Trpnja u 21,00 sat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙