FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUM organizira "Tjedan mirenja"

ZAGREB, 16. rujna 2013. (Hina) - U povodu obilježavanja 10. obljetnice djelovanja Hrvatska udruga za mirenje (HUM) organizira "Tjedan mirenja", koji traje od danas do 21. rujna, a cilj joj je upoznati javnosti s postupkom i prednostima mirenja kao načina rješavanja sporova, priopćeno je danas iz HUM-a.

Mirenje ili medijacija je postupak u kojem stranke uz pomoć stručne osobe – izmiritelja (medijatora) – pokušavaju same, na temelju vlastitih interesa, riješiti svoj spor. Riječ je, kako navodi udruga, o vrlo učinkovitoj metodi, primjenjivoj na praktično sve vrste sporova i na sve stranke, neovisno o tome radi li se o fizičkim ili pravnim osobama ili institucijama.

HUM navodi kako je u zemljama EU mirenje ili medijacija dio preventivne diplomacije te je posebnim propisima regulirano kao sastavni dio EU u području prevencije sukoba i izgradnje mira.

Teško gospodarsko stanje u Hrvatskoj uvelike je utjecala na porast sudskih sporova, napominje HUM i dodaje kako se zato mirenje nameće kao najpogodniji, najekonomičniji i najučinkovitiji način rješavanja sporova.

Hrvatska udruga za mirenje organizira "Tjedan mirenja" i poziva sve građanke i građane, obrtnike i tvrtke, institucije i sve ostale subjekte koji se spore, neovisno o tome spore li se u sudu ili izvan njega, da se za vrijeme trajanja "Tjedna mirenja" obrate udruzi (Zagreb, Teslina 1, tel 01 48 11283) kako bi bez naknade pred Centrom za mirenje HUM-a osigurali sudjelovanje u postupku mirenja.

Prvog dana "Tjedna mirenja" održana je radionice pod nazivom "Probajte mirit" s vježbanjem uloga u postupku mirenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙