FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kerry doputovao u Izrael

TEL AVIV, 15. rujna 2013. (Hina/AFP) - Američki državni tajnik John Kerry doputovao je u nedjelju u Izrael gdje će sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom razgovarati o krizi u Siriji i izraelsko-palestinskim pregovorima.

Kerry nije boravio u Izraelu od Kraja srpnja kada su njegovi intenzivni diplomatski napori doveli do obnavljanja izralesko-palestinskih pregovora. Osim o tim pregovorima američki državni tajnik će svoga domaćina izvijestiti o sporazumu o eliminaciji kemijskog oružja u Siriji koji je u subotu u Ženevi dogovorio s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejom Lavrovom.

"Pravi test sporazuma između Washingtona i Moskve bit će primjena na terenu, jer su u prošlosti postizani sporazumi kojima je jedini cilj bio dobiti na vremenu", rekao je za izraelski radio ministar vodoopskrbe i regionalnog razvoja Silvan Shalom (Likud ).

"Zbog nestabilnosti u Siriji, primjena sporazuma zahtijevat će dosta vremena...a oni će vjerojatno pokušati sakriti kemijsko oružje", ocijenio je izraelski ministar za strateška pitanja Yuval Steinitz.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙