FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjedni skup Stožera za obranu hrvatskoga Vukovara u Iloku

ILOK, 13. rujna 2013. (Hina) - Nismo šovinisti ni nacionalisti niti je naše protivljenje dvojezičnim natpisima u Vukovaru upereno protiv bilo koje nacionalne manjine, rečeno je na prosvjednom skupu održanom večeras u Iloku u organizaciji Stožera za obranu hrvatskoga Vukovara.

Sedamdesetak prosvjednika prošlo je od središta Iloka do spomenika "Svjetlost dolazi", gdje su se prisjetili agresije na Ilok i okupacije toga grada 1991. godine.

"Svi oni koji dođu na vlast moraju imati poseban odnos prema nama braniteljima. Mi nismo rušitelji, nego stvaratelji Hrvatske", poručio je predsjednik iločke HVIDR-e Darinko Papak.

Predsjednik Stožera za obranu hrvatskoga Vukovara Tomislav Josić najavio je da će taj stožer ustrajati u zahtjevima da se Vukovar proglasi mjestom posebnog pijeteta.

"Borit ćemo se svim demokratskim sredstvima kako bismo to ostvarili", rekao je priznavši kako nasilno skidanje dvojezičnih ploča u Vukovaru provoga dana prosvjeda nije bilo demokratsko, ali je bilo nužno kako bi se upozorilo na zahtjeve Stožera za obranu hrvatskoga Vukovara.

Tomislav Josić za sutra u podne najavio je prosvjedni skup u središtu Vukovara, odakle će se sudionici uputiti prema Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata na kojem će odati počast ubijenima i poginulima u obrani Vukovara 1991. godine.

(Hina) xzdra yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙