FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: otvorena izložba fotogtrafija "Vojvodina na dlanu"

RIJEKA, 11. rujna 2013. (Hina) - Izložba fotografija "Vojvodina na dlanu" vojvođanskih autora, po izboru Foto kina i video saveza Vojvodine, otvorena je večeras u Državnom arhivu u Rijeci.

Izloženo je 65 fotografija od 32 autora, a na otvorenju izložbe okupljenima su se obratili, u ime organizatora, predsjednik Fotokluba Rijeka, Borislav Božić, te konzulica Republike Srbije u Rijeci Mirjana Milenković i zamjenik primorsko-goranskog župana Petar Mamula.

Izložba fotografija "Vojvodina na dlanu" prvi put je otvorena 2000. godine u Ateni i od tada je proputovala dugačak put te je bila predstavljena u brojnim europskim zemlja, prije svih u onima u regiji.

Izložbu čine fotografije iz bogate Zbirke vojvođanske fotografije, koju posjeduje Foto kino i video savez Vojvodine, a nudi pregled novijih radova aktivnih fotografa koji žive i rade u Vojvodini, od profesionalaca do amatera.

Izbor tema im je raznolik i šaren, od klasičnih portreta, preko žanr-portreta i akt-portreta, klasičnog akta, vojvođanskih pejzaža, oranica i livada, šumaraka i proplanaka, seoskih kuća i imanja, urbanih pejzaža.

No, zajednički motiv svih fotografija i njihovih autora je "Vojvodina na dlanu".

Ovom izložbom počela je ovogodišnja manifestacija Photori Fotokluba Rijeka, koja obuhvaća niz izložaba, predavanja, radionica i drugih događanja vezanih uz fotografiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙