FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 8. rujna 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

KUSONJE - Paljenjem svijeća, polaganjem vijenaca, mimohodom istine i središnjom komemoracijom kod kapele Male Gospe u Kusonjama, nedaleko Pakraca, obilježena je 22. godišnjica pogibije 20 bjelovarskih branitelja, pripadnika 'A' satnije 105. bjelovarske brigade Hrvatske vojske. Komemoraciju su organizirali članovi Udruge obitelji poginulih branitelja Domovinskog rata "Kusonje 91-93", Bjelovarsko-bilogorska županija te gradovi Bjelovar i Pakrac, a komemorirana je i 20. obljetnica pogibije trojice hrvatskih branitelja koji su na današnji dan 1993. godine, polažući vijenac u spomen na svoje suborce, stradali od podmetnute četničke mine. Na današnji dan 1991. godine, u Kusonjama napadnuta je ophodnja 20 bjelovarskih branitelja. Nakon duge i neravnopravne borbe, a tek nakon što im je nestalo streljiva, predali su se ranjeni i preživjeli branitelji. Nakon predaje branitelji su mučki ubijeni te pokopani u masovnoj grobnici u Rakovom potoku kraj Kusonja.

RIJEKA - U prometnoj nesreći koja se dogodila danas oko 15,30 sati na autocesti od Rijeke prema slovenskoj granici, između Jušića i Mučića, teško je ozlijeđeno pet osoba, doznaje se u PU primorsko-goranskoj. Do nesreće je došlo kada je osobni automobil talijanskih registarskih oznaka udario u betonski potporni zid uz autocestu. U automobilu je bilo pet osoba, među kojima troje djece, a svi ozlijeđeni prevezeni su u Klinički bolnički centar Rijeka. Policija još utvrđuje identitet te državljanstvo ozlijeđenih, kao i okolnosti nesreće.

RIJEKA - Dvojica Austrijanaca ozlijeđeni su kada je gliser na kojemu su se nalazili udario danas oko 15 sati u stijene na rtu Zaglav na otoku Cresu, izvijestila je PU primorsko-goranska. Ozlijeđeni austrijski državljani prevezeni su u Dom zdravlja Cres. Očevid je u tijeku, a vodi ga Lučka kapetanija Cres

SLAVONSKI BROD - Mrtvo tijelo nepoznatoga muškarca pronađeno je danas oko 15,00 sati u Ciglanskim barama kod Osječke ulice u Slavonskom Brodu, priopćila je PU brodsko-posavska. Policija utvrđuju okolnosti toga događaja, te identitet mrtvoga muškarca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙