FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vučić: Utakmica je test za državu, jamčimo mir svakome tko dođe

BEOGRAD, 6. rujna 2013. (Hina) - Prvi potpredsjednik vlade i koordinator službi sigurnosti Aleksandar Vučić izjavio je u petak da će nogometna utakmica Srbija-Hrvatska biti test koji će pokazati funkcionira li država te poručio da će svi koji prekrše zakon biti strogo kažnjeni.

“Danas imamo test o tome funkcionira li država. Nama se ne može dogoditi da dođete i nekažnjeno razbijete ploče s latiničnim pismom, ćiriličnim, ovim ili onim pismom. To je u Srbiji nemoguće”, citira agencija Tanjug izjavu srbijanskog vicepremijera danas nakon poslovnog ručka koji je u hotelu “Hyatt” organizirala američka gospodarska komora.

Vučić je istaknuo da je Srbija ozbiljna država s kojom nema igre, te da će oni koji misle suprotno “biti sankcionirani jasno i žestoko”.

Država ima obvezu jamčiti mir svakome tko dođe na utakmicu i tako će i biti, naglasio je srbijanski vicepremijer Vučić.

Nogometni savezi Srbije i Hrvatske prije su dogovorili da na oba susreta izostanu gostujući navijači.

On je i u četvrtak, nakon posjeta nogometašima Srbije u Staroj Pazovi, poručio da je država poduzela sve mjere kako bi utakmica dviju reprezentacija protekla mirno.

“Sve će proteći u redu i miru. Tko god se bude pokušao igrati s državom i napraviti nekakav cirkus bit će sankcioniran. Sve je na razini takozvanog prvog stupnja zaštite - angažirali smo helikoptere, konjicu, pripadnike sigurnosnih snaga, na svakih 100 metara smo postavili policajca”, poručio je Vučić i s namjerom da ilustrira razinu sigurnosti pozvao “roditelje da s djecom dođu na utakmicu i navijaju za Srbiju”.

Policija je ranije priopćila da će za tri obruča sigurnosti oko stadiona prije, tijekom i nakon utakmice biti angažirano više od 4.000 policajca, pripadnika žandarmerije i specijalnih policijskih postrojbi.

Utakmica Srbija - Hrvatska počinje u 20,45, a dolazak nogometaša Hrvatske na stadion očekuje se oko 18 sati, uz iznimne sigurnosne mjere i potpunu blokadu prometa na putu od hotela “Hyatt” do stadiona Crvene zvezde.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙