FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak 6. rujna

ZAGREB, 6. rujna 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak, 6. rujna.

PRIŠTINA - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović u prvom službenom posjetu Kosovu gdje će razgovarati s kosovskom predsjednicom Atifetom Jahjagom, a zatim će se sastati s predsjednikom vlade Hashimom Thacijem i predsjednikom parlamenta Jakupom Krasniqijem. Također će razgovarati s članovima hrvatske zajednice u Janjevu.

RIGA - Hrvatski premijer Zoran Milanović dolazi u posjet Latviji gdje će se sastati sa svojim domaćinom, premijerom Valdisom Dombrovskisom, primit će ga predsjednik Andris Berzinš, a razgovarat će i s predsjednicom latvijskog parlamenta Solvitom Aboltinom. Premijer Milanović sudjelovat će i na vanjskopolitičkom i sigurnosnom forumu pod nazivom "Riga Conference 2013".

VILNIUS - Prva potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić boravit će u petak i subotu u Vilniusu u Litvi, gdje će se sastati s ministrom vanjskih poslova Linasom Linkevičiusom i predsjednikom parlamenta Vydasom Gedvilasom, a svoj službeni posjet toj zemlji iskoristit će i za sudjelovanje na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova EU-a (Gymnich) pod predsjedanjem visoke predstavnice EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Catherine Ashton, u čijem će središtu biti Sirija.

BEOGRAD - Hrvatski ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović u službenom posjetu Srbiji tijekom kojega će se susresti sa srbijanskim ministrom obrazovanja, znanosti i tehnološkoga razvoja Tomislavom Jovanovićem. Dvojica ministara potpisat će sporazum o sjedištu Tajništva Obrazovno-reformske inicijative za jugoistočnu Europu (ERI SEE) kojim se promiče i omogućava regionalna koordinacija provedbe obrazovne suradnje prema ciljevima obrazovne politike Europske unije. Ministar Željko Jovanović sastat će se i sa srbijanskim ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem s kojim će posjetiti Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, a navečer će nazočiti nogometnoj utakmici Hrvatske i Srbije.

SANKT PETERBURG - Drugi i završni dan summita G20.

Dežurni urednici:

Noć: Ivo Lovrić

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Sanja Pucak

Navečer: Srđan Baković

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙