FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Besplatni prijevoz za međimurske srednjoškolce

ČAKOVEC, 6. rujna 2013. (Hina) - Međimurski srednjoškolci i u novoj školskoj godini imat će besplatni prijevoz, jer će županija sufinancirati dio troškova, potvrdio je danas Hini međimurski župan Matija Posavec.

Podsjetivši na Vladinu prošlotjednu odluku o smanjenju iznos kojim će se do kraja godine srednjoškolcima subvencionirati prijevoz vlakom i autobusom, župan Posavec je kazao kako to znači da će za prijevoz međimurskih srednjoškolaca mjesečno iz državnog proračuna stizati manje oko 250.000 kuna.

No, obećao je da će Međimurska županija iz svog proračuna pokriti nastalu razliku, pa će prijevoz za srednjoškolce i dalje biti besplatan.

To su omogućile uštede u županijskom proračunu, poput smanjenja plaća zaposlenima u Međimurskoj županiji, napravljene u posljednjih nekoliko mjeseci, naglasio je Posavec.

Dodao je kako je jedna od strateških odrednica Međimurja postati županija znanja, a bez besplatnog prijevoza to nije moguće. Osim što će se u Međimurju poboljšati obrazovan struktura, na ovaj način izravno se pomaže roditeljima kojima su zbog nabavke knjige dodatno finacijski opterećeni kućni budžeti, istaknuo je župan Posavec.

Dodao je da će Međimurska županija prijevoz sufinacirati do kraja ove godine, a u međuvremenu bi se trebao dogovoriti i modalitet za prvih šest mjeseci 2014.

Besplatni prijevoz još ovaj tjedan, prvi u novoj školskoj godini, srednjškolci ostvaruju zahvaljujući starim iskaznicama. Nove, uz predočenje potvrde o upisu školu, mogu dobiti na lokacijama uz željeznički i autobusni kolodvor u Čakovcu. Međimurskih sedam srednjih škola pohađa 4.300 đaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙