FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Baldasar osudio napad na prostorije srpske manjine u Splitu

SPLIT, 5. rujna 2013. (Hina) - Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar danas je osudio sinoćnje bacanje pirotehničke naprave u prostorije Vijeća srpske nacionalne manjine u Mažuranićevoj ulici u tom gradu.

"Svaki takav čin je za osudu svih nas skupa i mi moramo štititi svoje sugrađane”, rekao je Baldasar novinarima u stanci sjednice splitskoga gradskog vijeća.

Izvijestio je kako ima informacija da je razbijeno staklo i ploča na prostorijama Vijeća srpske nacionalne manjine te ubačeno “nekakvo pirotehničko sredstvo” u njih.

“Jasno je meni da je vjerojatni povod toga ipak situacija u Vukovaru, ali mi smo u Splitu, oni (srpska nacionalna manjina) su naši sugrađani koji imaju svoje prostorije koje im je dao grad kao i nizu drugih nacionalnih manjina i udruga”, kazao je Baldasar.

Po Baldasarovim riječima, to je vandalski i huliganski čin kojeg su, kako se izrazio, počinile budale.

Splitska je policija jutros izvijestila da je uhitila dvije osobe koje se dovodi u vezu sa sinoćnjim ubacivanjem pirotehničke naprave u prostorije Vijeća srpske nacionalne manjine u Splitu, a za sada se ne zna o kakvoj je točno pirotehničkoj napravi riječ.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙